Zilvervisjes overlast

Zilvervisjes overlast

Dit soort ongedierte is in de laatste jaren explosief gestegen, waardoor het nu veel voorkomt in woningen. Het zilvervisje is zilverachtig, grijs van kleur en bedekt met fijne schubben. Zilvervisjes voeden zich met koolhydraten, meel, stijfsel, lijm en papier en kunnen wel enige maanden zonder voedsel overleven. Zilvervisjes komen vooral voor onder vochtige omstandigheden. Bij verstoring verplaatsen ze zich door slangachtige bewegingen. Door hun uiterlijk worden ze makkelijk verward met ovenvisjes of papiervisjes.

Zilvervisjes overlast
Zilvervisjes richten nauwelijks schade aan. Toch kunt u overlast hebben, omdat zij in grote aantallen wel schade kunnen veroorzaken aan o.a. papier, behang, boeken, kleding en synthetisch materiaal.

Zilvervisjes bestrijden
Om een plaag te voorkomen en/of de zilvervisjes te bestrijden zijn er een aantal dingen die u en wij kunnen doen! U kunt zorgen voor een betere ventilatie van de ruimtes en de temperatuur bij voorkeur lager dan 21 graden houden (dit remt het groeiproces ). Kartonnen dozen, folders en kranten niet laten liggen, maar deze het liefst direct verwijderen uit uw woning. Het is erg moeilijk, maar niet ondenkbaar om 100% van uw zilvervisjes af te komen.

Als wij uw huis behandelen met de juiste middelen voor een bestrijding zal het aantal zilvervisjes afnemen na 6 weken!

Details